کرم داخل برنج با نام های دیگر مانند شپشک برنج، جوجو و لارو شناخته می شود اما جالب است بدانید همان شپشک ها هستند که منجر به تولید کرم می شوند و بالعکس کرم ها هستند که به شپشک تبدیل می شوند و این چرخه ادامه دارد.
در حقیقت یک شپشک ماده با سوراخ کردن دانه های برنج در آنها تخمگذاری می کند. چنانچه شرایطی همچون گرما و رطوبت فراهم شود این تخم ها بعد از مدتی تبدیل به لارو ها یا همان کرم های کوچک سفید رنگ در برنج می شوند و بعد از اتمام دوره ی رشد این کرم ها تبدیل به شپشک می شوند و اگر جلوی این چرخه را نگیرید همچنان ادامه خواهد داشت.
هنگام برداشت هسته ی برنج بالطبع این هسته آلوده به شپشک می باشد و این شپشک ها در ریشه ی این هسته تخم گذاری می کنند. بسته به دما و رطوبت، این تخم ها رشد کرده و به شپش تبدیل می شوند. رطوبت به سرعت میکروارگانیسم ها رو جذب میکند و به آن آلوده می شود.
این میکروارگانیسم ها هرگز این محلی که تشکیل شده رو ترک نمی کنند و در داخل کیسه های بسته بندی شده باقی می مانند و محل تغذیه ی آن ها برنج می شود. بنابرین هر چقدر که زمان جلو برود این میکروب ها رشد می کنند و در نهایت باعث به وجود اومدن کرم های کوچک در داخل برنج می شود که به آن کرم برنج گفته می شود.