کلمه ی باسماتی در واقع به معنای خوشبو است، این برنج از چندین هزار سال پیش کشت میشدهاست. اما اگر بخواهیم که به طور خلاصه بگوییم برنج باسماتی چه نوع برنجی است، در پاسخ می توان گفت که برنج باسماتی نوعی برنج است که اغلب در هندوستان کشت می شود. طعم سبکی دارد و هنگام پخت تا دو برابر قد می کشد و عموما دارای دو نوع سفید و قهوه ای می باشند.
کیفیت برنج باسماتی
اگر بخواهیم برنج باسماتی را حیث کیفیت بررسی کنیم، کافیست به شما بگوییم که در گذشته این برنج تنها در سفره ثروتمندان یافت می شد. همین موضوع به تنهایی بیانگر کیفیت بالای برنج باسماتی می باشد.
در واقع ویژگی هایی که برنج باسماتی را از نظر کیفیت برتری می دهد، این است که طعم و عطر بسیار ملایمی دارند. هنگام پخت به هم نمی چسبند و علاوه بر همه این ها، از آنجایی که برنج باسماتی در خاک هایی رشد می کند که از آب معدنی تغذیه می شوند، ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. تمامی این ویتامین و ارزش غذایی نیز در برنج باسماتی هنگام پخت حفظ می شود.
در نتیجه این نوع از برنج از کیفیت بالایی برخوردار است و بهترین انتخاب برای افرادی است که عطر، طعم، ظاهر و مواد مغذی برنجی که از آن استفاده می کنند برایشان بسیار مهم می باشد.
تفاوت برنج ایرانی و باسماتی
- اولین و ملموس ترین تفاوت برنج ایرانی و باسماتی این می باشد که برنج باسماتی از لحاظ ظاهر، سایز و شکل دانه با برنج ایرانی متفاوت است و برنج باسماتی دانه بلند تر و به شکل سوزنی می باشد.
- عطر و طعم برنج باسماتی نیز با برنج ایرانی متفاوت است است و شما با یک بار تست، متوجه تفاوت در عطر و طعم برنج ایرانی و باسماتی خواهید شد.
- تفاوت دیگر برنج ایرانی و باسماتی در نحوه پخت آن ها می باشد. برنج باسماتی برای پخت نیاز به آب بیشتری دارد. به اصطلاح گفته شده که هرچقدر هم برای پخت در برنج باسماتی آب اضافه شود، باز هم این دسته از برنج ها پس از پخت، حالت چسبندگی به خود نمی گیرند.